Usein kysyttyä

Minulla on kilpirauhasen vajaatoiminta, korkea kolesteroli tai muita sairauksia, onko sairaudet este valmennukseen osallistumiselle?

Useimmat sairaudet eivät ole este valmennukseen osallistumiselle. Monissa sairauksissa ravintorikas ruoka on tärkeässä roolissa hyvinvoinnin kannalta, joten valmennuksen opit tulevat takuulla edistämään elämänlaatuasi ja hyvinvointiasi.

Onko ruokavalio- ohjeistus grammantarkka? Pitääkö kaikki annokset punnita?

Kyllä ja ei! Tämä riippuu tavoitteista sekä asiakkaan toiveista. Alkuun suosittelen aterioiden punnitsemista, jotta asiakas oppii hahmottamaan hänelle itselleen sopivan ruokamäärän. Määrät nimittäin ovat aluksi hukassa. Kun silmät oppivat hahmottamaan oikeat annoskoot, voi ruokavaakan unohtaa. Missään nimessä ei ole tarkoitus loppuelämää punnita ruokia.

Mitä jos en halua/ pysty punnitsemaan ruokia?

Se ei ole este missään nimessä. Tällöin laadin silmämääräiset ohjeet. Lautasmalli on oivallinen tapa hahmottaa ruokamääriä.

Onko valmennuksessa pakko syödä isoja määriä maitorahkaa?

Ei todellakaan ole. Nimittäin olen listannut hiilihydraatin, proteeiinin ja rasvan lähteet esille. Näin voit valita mieleisen ruoka-aineen ja syödä sitä mikä parhaiten sinulle uppoaa.

Haluaisin ehdottomasti mukaan valmennukseen, mutta tällä hetkellä ei ole mahdollista harrastaa liikuntaa lainkaan. Onko se este valmennukseen osallistumiselle?

Ei todellakaan ole este. Minä kartoitan kulutuksesi, arkiaktiivisuutesi, tavoitteesi sekä toiveesi. Laadin ruokavalion mm. näiden asioiden tiimoilta.

Voiko valmennukseen osallistua jos on raskaana/ imettää?

Tottakai voi! Tämähän on erinomainen aika pitää huolta äidistä. Ruokavalio laaditaan raskaus/ imetys huomioon ottaen.

Voinko osallistua valmennukseen vaikka minulla ei ole painonpudotus toivetta? Haluan pitää painoni samassa, tai se saa noustakkin.

Tottakai voit. Minulla on paljon asiakkaita joiden tavoitteena on voida kokonaisvaltaisesti hyvin, kasvattaa voimatasoja sekä lisätä treenitehoja. Tai/ ja saada lisää energiaa arkeen. Tässäkin asiassa riittävä, monipuolinen ja ravintorikas ruoka on avainasemassa.

Onko joka viikko pakko punnita itsensä? Haluan pudottaa painoa ja voida hyvin, mutta puntarilla käynti ahdistaa.

Itseä ei ole pakko punnita viikottain. Pelkkä puntari ei koskaan ole paras mittari mittaamaan ihmisen hyvinvointia. Oma olotila, jaksaminen, vaatteidenistuvuus, jaksaminen, peilikuva kertovat todellisuuden paremmin.

Voiko valmennuksessa syödä leipää? Haluan osallistua valmennukseen, mutta en haluaisi luopua leivästä.

Kyllä voit osallistua valmennukseen. Leipää saat ja voit syödä. Kokonaisuus ratkaisee.

Kuinka tiukka ruokavalio on? Voiko siinä koskaan herkutella?

Ruokavalio laaditaan sinun tavoitteiden mukaisesti. Terveeseen, hyvinvoivaan ja normaaliin elämäntapaa kuuluu herkut ja herkuttelu. Neuvon sinua tässä(kin) asiassa.

Kenelle valmennus sopii?

Valmennus sopii ihmiselle, joka haluaa saavuttaa pysyvän elämäntapamuutoksen.

Valmennuksessa keskitytään asiakkaan tavoitteeseen, olkoon se sitten rasvanpoltto, riittävä ravinnon saanti kulutukseen nähden, tai vaikkapa energiatasojen lisääminen. Ruokavaliot koostetaan ravintorikkaasta arkiruuasta, ja kaikki kikkailu on jätetty pois. Opit valmentajan avulla hahmottamaan sinulle oikean annoskoon, sekä ymmärtämään mitkä ruoka-aineet edistävät terveyttäsi, sekä parantavat elämänlaatuasi. Valmentaja motivoi ja tsemppaa asiakasta valmennuksen alusta loppuun saakka, joten tulet saamaan pysyviä tuloksia.